Hned měkké perníčky s kakaem a medem - postup přípravy
Jste-li milovníky kakaa a medu, určitě vyzkoušejte tento rychlý recept paní Katky Sojkové, který budete mít hotový za půl hodiny. Postup je tak jednoduchý, že perníčky můžete péct společně s vašimi dětmi.
Ingredience
Sypké suroviny prosejte do mísy a smíchejte dohromady. Přidejte vejce, změklý tuk, med a vytvořte těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválejte a vykrojte z něj perníčky v požadovaných tvarech.
Tip: Tvar vykrajovátka zvolte dle vlastního vkusu. Může se jednat o srdíčka, rybičky, prasátka, zvonečky nebo například postavičky.
Vykrojené tvary pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení perníčky ihned potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s mlékem.
Poznámka: Závěrečné potírání perníčků je důležité, aby se leskly a byly vláčné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.