Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hodolanská omáčka s klobásou a bramborem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hodolanská omáčka s klobásou a bramborem - postup přípravy

Smetanová omáčka podle receptu od paní Romany Važanské se skvěle hodí jak jako hlavní chod s chlebem, tak jako vydatná večeře.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Brambory, klobásu a mrkev nakrájejte a dejte je vařit do osolené vody. Přidejte nové koření a bobkový list.

2. KROK

Když je vše měkké, přilijte smetanu a v ní rozmíchanou mouku. Omáčku dochuťte solí, octem a cukrem. Omáčka má být správně hustá a jemně sladkokyselá.

3. KROK

Nakonec přidejte ještě nakrájená a natvrdo uvařená vejce. Tato omáčka je výborná jako hlavní chod s chlebem. Podle chuti ji můžete vylepšit také koprem nebo kyselou okurkou.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů