Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Holubce s mletým masem a mrkví

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 71 minut

Holubce s mletým masem a mrkví - postup přípravy

Holubce jsou tradiční ukrajinskou slavnostní pochoutkou, plnou šťavnatého masa. Připravte si jednoduché, rychlé a levné jídlo podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
11 kusů
+ -

Ingredience

Zeleninová příloha

Zálivka

Na zabalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji v míse s mletým masem. Přidejte také uvařenou rýži a směs ochuťte černým pepřem a solí. Ingredience zamíchejte a přilijte k nim trochu vody a olej.

2. KROK

Poznámka: Rýži si uvařte předem v osolené vodě. Při vaření rýže se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

3. KROK

Ze zelných listů odřízněte tvrdé košťály, které ale nevyhazujte – budete je ještě potřebovat. Do středu každého listu vložte přibližně lžíci masové směsi, kterou listem zabalte. 

Poznámka: Jak správně holubce balit, můžete vidět níže ve videu. 

4. KROK

Nyní připravte omáčku. Kečup smíchejte se studenou vodou a odložte bokem. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 1 minutu nadrobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidejte nahrubo nastrouhanou oloupanou mrkev a směs smažte dalších 10 minut. 

5. KROK

Dno pekáče vyložte košťály ze zelí, na které vyskládejte polovinu množství holubců. Pokrm pokryjte polovinou množství zeleninové přílohy s mrkví, na kterou položte zbytek holubců. Ty zakryjte zbytkem mrkvové směsi. 

6. KROK

Vše v pekáči zalijte kečupovou zálivkou, pekáč zakryjte pokličkou nebo jiným pekáčem a holubce pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1 hodiny. 

Poznámka: Holubce je lepší péct pomaleji, aby se nepřipékaly. Pokud víte, že vaše trouba peče velmi prudce, teplotu snižte o 10 °C.

7. KROK

Holubce servírujte společně s mrkví a šťávou.

Tip: Můžete je podávat s chlebem, jiným oblíbeným pečivem, s bramborem, rýží nebo samotné – chutnají skvěle.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů