Hospodský vepřový guláš z plecka - postup přípravy
Vepřový guláš si můžete objednat v každé restauraci, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty si jej však zvládnete připravit i doma. Nedá se na něm nic zkazit, jde opravdu o recept, který zvládne uvařit i každý začínající kuchař.
Ingredience
Cibuli nakrájejte na jemné kostičky a opečte ji na rozpáleném sádle dozlatova. Přidejte kmín a pokračujte v opékání. Slaninu nakrájejte na kostičky. Přidejte ji k opečené cibuli s kmínem a restujte.
Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na větší kostky, poté ji opečte na cibuli. Míchejte, aby se maso nepřichytilo k hrnci. Podlijte ji pivem, nechte odpařit alkohol a pokračujte v restování. Pořádné zarestování masa a cibule je pro výslednou chuť guláše zásadní.
Do orestovaného masa s cibulí vmíchejte rajský protlak. Prohřejte a přisypte mletou gulášovou papriku. Přilijte vodu, opepřete, osolte, řádně promíchejte a nechte dusit.
Oloupaný brambor nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do vroucího guláše, nebudete jej muset poté ještě zahušťovat moukou. Vařte asi 30 minut.
Guláš poté dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou. Pokračujte ve vaření, dokud nezíská požadovanou, hustou konzistenci.
Menší oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky. Guláš servírujte posypaný cibulí, jako přílohu doporučujeme zvolit čerstvý chléb.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty