Houbová sekaná s bramborovou kaší - postup přípravy
Houbová sekaná je šťavnatý pokrm, vhodný k obědu ve všední den i na oslavy. Připravte si ji podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Základ
Příloha
Houby smíchejte s drceným kmínem a pepřem. Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpáleném oleji 2–3 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte houby, které duste minimálně 30 minut, za častého míchání.
Poznámka: Houby před použitím properte ve studené vodě.
Mleté maso smíchejte s jarní cibulkou a prolisovaným česnekem. Přidejte vejce, vychladlou houbovou směs, majoránku, sůl a strouhanku. Ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte z nich jednu velkou šišku.
Máslo rozdělte na dvě poloviny. Jednu z nich rozkrojte na plátky, kterými vyložte dno pekáče, do kterého vložte šišku z mletého masa. Sekanou podlijte studenou vodou a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: Během pečení polévejte sekanou výpekem. Je-li ho málo, přilijte do pekáče více vody.
Během pečení masa připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte, vařte je 20 minut v osolené vodě a poté je rozšťouchejte společně s máslem.
Tip: Aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.
Houbovou sekanou servírujte nakrájenou na plátky, společně s bramborovou kaší. Každou porci můžete ozdobit paprikou, rajčaty a jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou