Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí guláš s červeným vínem a bylinkami

2,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Hovězí guláš s červeným vínem a bylinkami - postup přípravy

Dobrý hovězí guláš lze uvařit na sto různých variací. Ta s červeným vínem, bylinkami a rajským protlakem je lehce jiná, než klasický recept, o to je však delikátnější.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na na kostky, cibuli na kostičky a slaninu na proužky. Dejte do hrnce olej, přidejte k němu slaninu a smažte ji asi 4 minuty, aby pustila tuk. Poté ji vyjměte a na zbylém tuku zprudka osmahněte polovinu množství masa, to zabere cca 7 až 8 minut. Vyndejte ho a udělejte totéž s druhou polovinou.

2. KROK

Následně do hrnce s tukem dejte cibuli, stáhněte plamen na střední žár a smažte ji asi 10 minut, dokud nebude sklovitá až červená. Při smažení si nadrobno nasekejte rozmarýn, tymián, šalvěj a kmín.

3. KROK

Vraťte maso k cibuli i se šťávou, kterou pustilo, přidejte sůl a pepř a smažte asi 20 až 25 minut. Často míchejte.

4. KROK

Pak přidejte nasekané bylinky a krátce je zarestujte s ostatními surovinami. Poté přidejte sladkou a pálivou papriku, obojí zarestujte, dodejte rajčatový protlak a opět zarestujte a pak přilijte víno. Asi 2 minuty vše provařte a následně přilijte vodu. Přidejte bobkový list, přiklopte hrnec poklicí a nechte maso 30 minut pomalu dusit.

5. KROK

Zamíchejte a opět půl hodiny duste. Pokud je v hrnci málo tekutiny, přilijte dle potřeby vývar nebo vodu a duste dalších 30 minut. Maso by mělo být po 90 minutách měkké a guláš hotový. Pokud ale nebude, ještě ho chvíli duste a dle potřeby podlijte, dokud nezměkne. Hotový guláš podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů