Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí kousky s paprikou a cibulí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Hovězí kousky s paprikou a cibulí - postup přípravy

Až nebudete mít čas na vaření, připravte si tyto hovězí kousky se šťavnatou a výživnou zeleninou. Pokrm vás ohromí svou výraznou chutí a velmi rychlou přípravou.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Zelenina

Na zahuštění

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte prolisovaným česnekem, oloupaným a nastrouhaným zázvorem, jedlou sodou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.

2. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte, zakryjte potravinovou fólií a maso nechte pár minut marinovat, dokud nezpracujete zeleninu. 

Poznámka: Jedlá soda udělá maso jemnější a křehčí. 

3. KROK

Z paprik odstraňte semeníky, nakrájejte je na kousky a smíchejte je s na proužky nakrájenou cibulí. V pánvi s rozpáleným olejem smažte maso 5–7 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne, z pánve ho vyjměte. 

4. KROK

Na výpeku smažte zeleninu 2–3 minuty, do změknutí, přidejte k ní maso a směs zalijte škrobem, rozpuštěným ve vodě.

Poznámka: Je-li to nutné, přidejte více oleje a sójové omáčky.

5. KROK

Hovězí kousky smažte ještě 2 minuty a poté je servírujte s oblíbenou přílohou. 

Poznámka: K pokrmu se skvěle hodí vařená rýže, jejíž přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů