Hovězí na žampionech - postup přípravy
Hovězí na žampionech podle receptu, který zveřejnil na Youtube kanál Recepty bez brepty, je veskrze snadné jídlo, které hravě zvládne i začátečník. Chutnat ale bude vždycky jako z drahé restaurace.
Ingredience
Čerstvé žampiony rozkrájejte na poloviny a očištěnou cibuli nakrájejte na hrubé půlkulaté proužky. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, které osolte, opepřete a okmínujte.
V pánvi rozehřejte vrstvu rostlinného oleje a vložte do něj maso, které nechte ze všech stran zatáhnout. K masu přidejte cibuli a pokračujte v restování, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
Nakonec přihoďte žampiony, nechte je chvilku restovat a vše podlijte asi půl litrem vody nebo vývaru. Obsah pánve promíchejte, pánev přiklopte poklicí, stáhněte oheň na minimum a duste maso 2 hodiny.
Hotové hovězí na žampionech podávejte ideálně s opečenými brambory nebo bramborovými hranolky, tatarskou omáčkou a sázeným vejcem a podlité trochou vypečené šťávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty