Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí nadivoko

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hovězí nadivoko - postup přípravy

Hovězí nadivoko je klasický recept, který všichni zbožňují. Vyzkoušejte ho podle paní Ilony Šimůnkové, určitě se svým strávníkům více než zavděčíte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na plátky a po obou stranách je osolte a opepřete. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na troše oleje ji v hrnci osmahněte dohněda. Mezitím očistěte mrkev a petržel a obojí pokrájejte na menší kostičky. Když je cibule opečená, přidejte k ní maso a opečte ho z obou stran dozlatova.

2. KROK

Do hrnce k masu a cibuli přidejte pokrájenou mrkev a petržel, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte mletou papriku, bobkový list, nové koření a lžičku rajského protlaku, podlijte trochou horké vody nebo vývaru a duste, dokud maso a zelenina nezměkne.

3. KROK

Jakmile je maso měkké, vyjměte ho z hrnce a zbytek omáčky promixujte tyčovým mixérem najemno. Omáčku zjemněte smetanou a podle chuti případně dosolte a dopepřete. Maso vraťte zpátky do omáčky, ještě nechte chvilku prohřát a podávejte s kopečkem vařené rýže nebo s houskovým knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů