Hovězí nadivoko - postup přípravy
Hovězí nadivoko je klasický recept, který všichni zbožňují. Vyzkoušejte ho podle paní Ilony Šimůnkové, určitě se svým strávníkům více než zavděčíte.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na plátky a po obou stranách je osolte a opepřete. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a na troše oleje ji v hrnci osmahněte dohněda. Mezitím očistěte mrkev a petržel a obojí pokrájejte na menší kostičky. Když je cibule opečená, přidejte k ní maso a opečte ho z obou stran dozlatova.
Do hrnce k masu a cibuli přidejte pokrájenou mrkev a petržel, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte mletou papriku, bobkový list, nové koření a lžičku rajského protlaku, podlijte trochou horké vody nebo vývaru a duste, dokud maso a zelenina nezměkne.
Jakmile je maso měkké, vyjměte ho z hrnce a zbytek omáčky promixujte tyčovým mixérem najemno. Omáčku zjemněte smetanou a podle chuti případně dosolte a dopepřete. Maso vraťte zpátky do omáčky, ještě nechte chvilku prohřát a podávejte s kopečkem vařené rýže nebo s houskovým knedlíkem.