Hovězí žebra na pivu se zeleninou - postup přípravy
Hovězí žebra na pivu, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, jsou šťavnatá a mají křupavou kůrku. Skvěle je doplňuje zeleninová omáčka a brambory.
Základ
Příloha
Hovězí žebra ochuťte solí a pepřem ze všech stran. Na rozpáleném sádle je smažte 4–6 minut a poté je přendejte do formy na pečení.
Poznámka: Maso smažením jen zatáhněte, aby při pečení nepouštělo zbytečně šťávu.
Na výpeku smažte nahrubo nakrájený celer, petržel a oloupanou mrkev. Přidejte bobkový list s novým kořením, vše ochuťte pepřem a důkladně zamíchejte. Zeleninu smažte 3–4 minuty a poté k ní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli.
Směs zamíchejte a smažte další 3–4 minuty. Jakmile začne cibule zlátnout, zeleninu zalijte černým pivem a vodou.
Poznámka: Zeleninu zalijte tak, aby byla zcela ponořená.
Zeleninu vařte 4 minuty a poté celý obsah pánve přelijte do formy na pečení k masu. Formu přiklopte víkem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 150 minut.
Tip: Nemáte-li víko, můžete formu zakrýt alobalem.
Upečené maso z formy vyjměte a zeleninu propasírujte. Poté připravte přílohu. Rozkrojené předvařené brambory ve slupce smažte, společně s nakrájenou anglickou slaninou, cibulí a nasekanou petrželkou, dozlatova – potrvá to asi 5 minut.
Tip: Hovězí žebra na pivu servírujte s omáčkou a brambory se slaninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty