Hrníčková bublanina s červeným rybízem - postup přípravy
Pokud nevíte, čím si můžete zpříjemnit den, kdy není co dělat či je venku zataženo, pak rozhodně vsaďte na pečení. Nejen, že se u této činnosti uklidníte a můžete ji provádět ve více lidech, zároveň na vás poté čeká sladký výsledek, např. v podobě chutné bublaniny dle receptu paní Jany Vaškové.
Ingredience
Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte k nim třtinový cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Vše společně vyšlehejte, a jakmile vejce utvoří hustou pěnu, tak do mísy přidejte i rostlinný olej. Po dalším zašlehání přilijte plnotučné mléko a přisypejte špetku soli. Naposledy vše prošlehejte a vmíchejte do těsta stěrkou polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Formu na pečení vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou a nalijte do ní těsto. Nasázejte do těsta očištěné kousky ovoce, případně na něj nasypejte i mandlové lupínky a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte bublaninu péct okolo 40 minut, poté ji můžete podávat posypanou moučkovým cukrem. Dobrou chuť!