Hrníčková buchta s tvarohem a Margotkou - postup přípravy
Mnoho lidí se shodne na tom, že nejnudnější část na pečení celkově je neustálé vážení surovin, které celý proces zdržuje. S tímto hrníčkovým receptem od paní Pavlíny Bušové vám ovšem tato starost odpadá a jako bonus si pochutnáte.
Těsto
Tvarohová náplň
Na posypání
Do větší mísy rozklepněte všechna vejce na těsto a přidejte k nim cukr krupici a vanilkový cukr. Obojí společně vyšlehejte metličkou a během tohoto procesu do směsi postupně zašlehávejte i plnotučné mléko a rostlinný olej. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaovým práškem, tuto sypkou směs poté postupně zašlehávejte do vznikajícího těsta.
Nakonec do něj zašlehejte i rum. Nachystejte si formu na pečení o velikosti 38×25 cm. Vymažte ji máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte na ni hotové těsto a připravte náplň.
Do čisté mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté do nich zašlehejte plnotučné mléko, tvaroh, vanilkový pudink a rum. Naneste vzniklý krém na těsto. Margotky nastrouhejte a nasypejte je navrch krému. Formu s moučníkem dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho cca 45 minut. Poté můžete buchtu podávat, dobrou chuť!