Hrnkový chléb s ořechy, semínky a bylinkami - postup přípravy
Pochutnejte si na nadýchaném hrnkovém chlebu podle paní Anety Mühlhandlové. Jeho příprava je snadná a můžete ho servírovat i jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte vlažnou vodu, sušené droždí, cukr, olej, ocet, hladkou chlebovou mouku, žitnou chlebovou mouku a sůl.
Tip: Místo cukru můžete do těsta vmíchat Sladěnku.
Z ingrediencí vypracujte řidší těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.
Tip: Do těsta můžete přidat nejrůznější semínka, oříšky a bylinky dle vlastních chuťových preferencí.
Následně ho rozdělte na dvě stejně velké části, které vložte do dvou forem na chleba, kde je nechte dalších 20–30 minut kynout.
Poznámka: Formy na pečení vyložte pečicím papírem.
Hrnkový chléb pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. Po upečení chleby vyjměte z forem a nechte je volně chladnout na chladící mřížce, aby se zespoda nezapařily.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Chléb by měl být upečený dohněda.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.