Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový chléb s ořechy, semínky a bylinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Hrnkový chléb s ořechy, semínky a bylinkami - postup přípravy

Pochutnejte si na nadýchaném hrnkovém chlebu podle paní Anety Mühlhandlové. Jeho příprava je snadná a můžete ho servírovat i jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte vlažnou vodu, sušené droždí, cukr, olej, ocet, hladkou chlebovou mouku, žitnou chlebovou mouku a sůl. 

Tip: Místo cukru můžete do těsta vmíchat Sladěnku.

2. KROK

Z ingrediencí vypracujte řidší těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. 

Tip: Do těsta můžete přidat nejrůznější semínka, oříšky a bylinky dle vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Následně ho rozdělte na dvě stejně velké části, které vložte do dvou forem na chleba, kde je nechte dalších 20–30 minut kynout.

Poznámka: Formy na pečení vyložte pečicím papírem. 

4. KROK

Hrnkový chléb pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. Po upečení chleby vyjměte z forem a nechte je volně chladnout na chladící mřížce, aby se zespoda nezapařily. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Chléb by měl být upečený dohněda.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů