Hustá zeleninová polévka s kapáním - postup přípravy
Pokud vám zbyla v lednici zelenina a nevíte co s ní, uvařte si poctivou domácí zeleninou polévku s kapáním. Vyzkoušejte oblíbený recept paní Jany Podolákové Burkartové.
Ingredience
Kapání
Do hrnce nalijte olej, přidejte máslo a rozpalte je. Mrkev a petržel si očistěte a nakrájejte na jemné nudličky. Zeleninu vložte do hrnce a chvíli restujte. Zaprašte ji krupicí, přilijte zeleninový vývar a vše společně důkladně promíchejte.
Do polévky přidejte kukuřici, hrášek a vařte do změknutí. Utřete česnek, přidejte ho do polévky a krátce provařte. Do hotové polévky vložte špenát a dochuťte solí ji a pepřem.
Do mísy nasypte mouku a přidejte vejce. Zpracujte hladké těsto a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Kapání vložte do osolené vroucí vody a vařte asi 5 minut. Po uvaření ho sceďte, přidejte do hotové polévky a promíchejte. Poté můžete podávat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.