Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustý cuketový kečup s chilli a koriandrem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hustý cuketový kečup s chilli a koriandrem - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu ke klasickému kečupu bez zbytečné chemie. Hustý cuketový kečup je příjemně pikantní, jemný a dodá šmrnc nejrůznějším pokrmům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zeleninu nakrájejte na menší kousky, které vložte do většího hrnce.  

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.

2. KROK

K cuketě přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, sůl a vše vařte 20 minut od bodu varu. Směs rozmixujte dohladka, vmíchejte do ní cukr a rajský protlak. 

3. KROK

Přidejte pytlíček s novým kořením, kuličkami pepře, zrnky koriandru a hřebíčkem. 

Poznámka: Pytlíček vám usnadní práci s vyndáváním koření ze směsi, až to bude potřeba.

4. KROK

Po promíchání kečup vařte dalších 20–25 minut, poté ho ochuťte solí, mletou skořicí, chilli a po minutě vaření do něj přilijte ocet. Hustý cuketový kečup odstavte z tepla a naplňte jím sterilizované sklenice.

5. KROK

Naplněné sklenice uzavřete a nechte vychladnout pod utěrkou. Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.  

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 2250 ml kečupu.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů