Italské buchty „maritozzi“, kterými překvapíte své hosty - postup přípravy
Italská kuchyně je oblíbená po celém světě a není se čemu divit. Je obvykle velmi jednoduchá, vynikající a levná. Jestli chcete vyzkoušet další italský dezert a nechcete jíst jen tiramisu, vyzkoušejte maritozzi, které vás překvapí svou krémovou chutí a zajímavým vzhledem.
Ingredience
V první řadě si připravte velkou, hlubokou mísu. Vložte do ní prosátou mouku, připravený kvásek, špetku vanilky, sůl a cukr. Důkladně všechny ingredience promíchejte. Doprostřed moučné směsi udělejte důlek a nalijte do něj 240 ml teplého mléka, olej, přidejte citronovou kůru, med a rozklepněte jedno vejce. Důkladně promíchejte a začněte s hnětením, které by mělo trvat asi 7 minut.
Dno velké mísy vymažte olejem a vložte do něj těsto vytvarované do koule. Pomažte ho olejem a zakryjte potravinářskou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Takto připravené těsto nechte stát na teplém místě po dobu 1 hodiny.
Odstraňte fólii a těsto položte na pracovní plochu. Lehce promíchejte rukama, vytvořte z něj válec a rozdělte ho na 12 částí. Z každého kousku vyválejte kuličku a všechny položte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto zakryjte čistou utěrkou a nechte ho takto kynout ještě půl hodiny. Kuličky zvětší svou velikost, a proto mezi nimi musíte nechat mezery.
Poté je pomažte ze směsi zbylého mléka a jednoho vejce. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut.
Mezitím smíchejte smetanu se špetkou vanilky a přidejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud smetana nezhoustne.