Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské tiramisu se smetanovým krémem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Italské tiramisu se smetanovým krémem - postup přípravy

Italské tiramisu je tradiční dezert, s kterým nikdy nešlápnete vedle, až budete chtít pohostit své blízké. Příprava pochoutky je snadná, rychlá a nevyžaduje použití trouby.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

K navlhčení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Uvařené espresso smíchejte s kávovým likérem a tekutinu nechte vychladnout. Mezitím ve vodní lázni vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem do pěny. 

Poznámka: Teplota směsi by měla dosáhnout 68–70 °C. 

2. KROK

Pěnu odstavte z tepla, nechte ji volně vychladnout a poté do ní vešlehejte mascarpone s vanilkovým extraktem. V samostatné míse vyšlehejte studenou smetanu dotuha, kterou následně zapracujte do směsi s mascarpone. 

3. KROK

Polovinu množství cukrářských piškotů navlhčete v kávové směsi a pokryjte jimi dno formy na pečení. Piškoty potřete polovinou krému, který zakryjte druhou vrstvou navlhčených piškotů. Ty rovněž zakryjte zbytkem krému. 

4. KROK

Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 6 hodin do lednice. Vychlazené italské tiramisu posypte kakaem a servírujte ho nakrájené na kousky. 

Tip: Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: The Cooking Foodie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů