Italské tiramisu se smetanovým krémem - postup přípravy
Italské tiramisu je tradiční dezert, s kterým nikdy nešlápnete vedle, až budete chtít pohostit své blízké. Příprava pochoutky je snadná, rychlá a nevyžaduje použití trouby.
Základ
Krém
K navlhčení
Na posypání
Uvařené espresso smíchejte s kávovým likérem a tekutinu nechte vychladnout. Mezitím ve vodní lázni vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem do pěny.
Poznámka: Teplota směsi by měla dosáhnout 68–70 °C.
Pěnu odstavte z tepla, nechte ji volně vychladnout a poté do ní vešlehejte mascarpone s vanilkovým extraktem. V samostatné míse vyšlehejte studenou smetanu dotuha, kterou následně zapracujte do směsi s mascarpone.
Polovinu množství cukrářských piškotů navlhčete v kávové směsi a pokryjte jimi dno formy na pečení. Piškoty potřete polovinou krému, který zakryjte druhou vrstvou navlhčených piškotů. Ty rovněž zakryjte zbytkem krému.
Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 6 hodin do lednice. Vychlazené italské tiramisu posypte kakaem a servírujte ho nakrájené na kousky.
Tip: Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: The Cooking Foodie
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.