Jablečná roláda se smetanovým krémem - postup přípravy
Jablečná roláda je jemná, nadýchaná a její přípravu zvládnou i ti, kteří s pečením nemají ještě tolik zkušeností. Dezert je výjimečný sladkou chutí zkaramelizovaných jablek, která vás nadchne.
Jablka
Těsto
Krém
Jablka omyjte, nakrájejte je na kostičky a vložte je do pánve. Zasypte je cukrem, zalijte citronovou šťávou, zasypte kukuřičným škrobem a vše promíchejte. Pánev položte na plotnu a zahřívejte po dobu 10 minut.
Jakmile jablka zkaramelizují, rovnoměrně je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli. Poté, co vznikne krém, vmíchejte do něj mouku.
Poznámka: Mouku přisypejte nadvakrát, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do těsta vlijte mléko, vše zamíchejte a směsí polijte jablka, která jsou na plechu. Těsto s jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Po upečení položte na těsto pečicí papír, dezert překlopte a sundejte z něj použitý pečicí papír, na kterém jste pekli.
V míse smíchejte smetanový sýr se smetanou a cukrem a vyšlehejte tuhý krém, kterým rovnoměrně potřete celý povrch dezertu. Následně pokrm zarolujte, roládu zabalte do pečicího papíru a nechte ji v lednici odležet 4 hodiny.
Poznámka: Trochu krému si nechte bokem na závěrečné zdobení.
Po této době roládu z lednice vyndejte, sundejte z ní pečicí papír a potřete ji ze všech stran krémem. Povrch jablečné rolády posypte plátky mandlí.
Tip: Roládu servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší recepty