Jablečné lívance smažené do křupava - postup přípravy
Připravte si ke snídani zajímavou sladkou mňamku ve formě jablečných lívanců. Lívance jsou šťavnaté, díky jablkům zdravé, a navíc je budete mít usmažené do 10 minut.
Ingredience
Jablka očistěte, oloupejte a nastrouhejte je nahrubo. Následně je vložte do misky, zasypejte je cukrem a smíchejte s vejcem a solí. Vše zamíchejte a po částech přimíchávejte mouku.
Na pánvi rozehřejte olej a lžící vytvořte několik placiček, které osmahněte z obou stran, dozlatova – z každé strany to potrvá přibližně 2 minuty.
Tip: Teplé jablečné lívance podávejte ke snídani, ale skvěle chutnají také za studena, jako zajímavá svačinka.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья