Jablečné lívanečky bez cukru - postup přípravy
Smažené lívance jsou skvělou staročeskou pochoutkou, pokud do těsta přidáte navíc jablka, nejenže mu dodají nebývalou svěžest, ale navíc jej nemusíte ani dodatečně sladit. Svůj oblíbený recept s námi sdílela paní Hana Petrášová.
Ingredience
Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Vložte je do mísy, zasypejte je hladkou moukou, přidejte prášek do pečiva, skořici, vejce a hrnek vlažného mléka. Všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste vytvořili homogenní těsto.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. S pomocí lžíce nebo naběračky dávkujte do rozpálené pánve malé dávky těsta, z něhož vytvářejte placičky menších rozměrů, které po obou stranách smažte dozlatova.
Hotové lívanečky nechte krátce zchladnout a podávejte ozdobené povidly nebo džemem a kopečkem šlehačky či zakysané smetany, anebo s čímkoliv, co máte s lívanečky rádi. Skvěle ale chutnají i jen tak samotné.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.