Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné šátečky se skořicí a mandlemi

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečné šátečky se skořicí a mandlemi - postup přípravy

Jablečné šátečky se skořicí jsou plné šťavnatého ovoce, voňavého koření a křupavých oříšků. Ideální jsou k servírování při posezeních s blízkými a hodí se i ke snídani.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Na potření

Na posypání

Nápoj

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rovný povrch rozložte listové těsto, které nakrájejte na 8 stejně velkých čtverců. Jablka omyjte a nakrájejte je na plátky o šířce 0,5 cm. 

Poznámka: Před použitím zbavte jablka jádřinců.

2. KROK

V misce smíchejte cukr se skořicí a plátky jablek ve směsi obalte. Ovoce položte do středu každého čtverce z těsta, jehož okraje na několika místech nařízněte a zahněte směrem do středu. 

Tip: Při obalování jablek těstem se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

3. KROK

Šátečky s jablky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a do středu každého z nich vložte jednu mandli. Dezert potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut. 

4. KROK

Tip: V mezičase si můžete k šátečkům připravit oblíbený čaj, který můžete ochutit rozmačkanými plátky limetky. 

5. KROK

Jablečné šátečky nechte po upečení vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem, společně s připraveným nápojem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dessertfreude

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů