Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč bez mouky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jablečný koláč bez mouky - postup přípravy

Po nedělním obědu není nic lepšího jako sladká tečka na závěr než lahodný jablečný koláč. Rodinu tím zajisté potěšíte a ani s přípravou se zrovna dvakrát nenadřete. Tento recept je navíc bez mouky – jeho základ totiž tvoří ovesné vločky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Ovesné vločky rozdrťte na prach, přidejte k nim prášek do pečiva a promíchejte. Tvaroh v misce rozmělněte vidličkou, přimíchejte k němu med, kefír a rozmixujte do hladka. Rozšlehejte vejce a přidejte k němu skořici. Pak k němu dodejte ovesné vločky s práškem do pečiva, tvarohovou směs a důkladně promíchejte.

2. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte je na malé kousky. Zapékací mísu vymažte olejem, vyložte ji pečicím papírem a na dno vyskládejte jablka. Zalijte je těstem a vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 až 35 minut. Poté podávejte, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů