Jablečný koláč ze suchého těsta - postup přípravy
Neobvyklým způsobem, jak upéct jablečný koláč, je nedělat klasické těsto, ale jen rozmíchat suché ingredience a navršit na ně máslo a jablka. Vše se nakonec úžasně spojí.
Ingredience
Jablka zbavte jádřinců, ale nemusíte je loupat. Poté je namelte v mlýnku na maso nebo je rozmixujte mixérem na pyré. V zadělávací míse smíchejte krupici, mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.
Vyložte formu pečicím papírem. Buď můžete využít formu o rozměrech 23×13 centimetrů nebo kulatou o průměru 22 centimetrů. Na její dno nastrouhejte polovinu másla, které jste předtím nechali zmrznout v mrazáku. Následně dejte do formy třetinu sypké směsi, na ni polovinu jablek a poté opět třetinu směsi. Na ni dejte zbytek jablek, poté zbytek směsi a nakonec strouhané máslo.
Na máslo nasypejte trochu cukru. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte koláč zhruba 60 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.