Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný štrúdl z domácího těsta

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný štrúdl z domácího těsta - postup přípravy

Skvělý jablečný závin si můžete udělat z těsta připraveného doma, je jednoduché a velice dobře se s ním pracuje. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte mouku (pokud chcete zdravější variantu, použijte špaldovou), sůl, 1 vejce, heru a jogurt. Za pomoci robota nebo rukou vypracujte hladké, hutné těsto. Oloupejte si jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Smíchejte cukr se skořicí a namelte ořechy, pokud nemáte mleté.

2. KROK

Na mírně pomoučněném vále rozdělte těsto na 4 díly a z každého vyválejte zhruba čtvercovou placku. Posypejte ji ořechy, pak jablky a poté skořicovým cukrem. Jdou přidat i rozinky.

3. KROK

Takto připravené placky stočte do závinu a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte druhé vejce a potřete jím vršky štrúdlů. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte záviny 20 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů