Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablková bábovka sypaná mandlemi

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jablková bábovka sypaná mandlemi - postup přípravy

Užijte si lahodnou chuť jablkové bábovky s mandlemi, která se rozpouští na jazyku. Je ideální ke snídani, ale skvěle se hodí také jako dezert k odpolední kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka zbavte jádřinců, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Poté ovoce smíchejte se skořicí a lžící cukru.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a zbytkem cukru. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim olej. 

Poznámka: Olej přidávejte za stálého šlehání směsi.

3. KROK

Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte mléko. Na závěr do tekutiny vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Mouku s práškem předem prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

4. KROK

Polovinu těsta vlijte do formy na bábovku a pokryjte ji polovinou jablek, která zalijte druhou půlkou těsta. Povrch pokryjte druhou polovinou jablek a posypte plátky mandlí. 

5. KROK

Tip: Pokud nemáte silikonovou formu na bábovku, předem ji vymažte tukem a vysypte moukou, aby se z ní upečená bábovka snadno vyndávala.

6. KROK

Jablkovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut. Poté ji nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem.

7. KROK

Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů