Jablková bábovka sypaná mandlemi - postup přípravy
Užijte si lahodnou chuť jablkové bábovky s mandlemi, která se rozpouští na jazyku. Je ideální ke snídani, ale skvěle se hodí také jako dezert k odpolední kávě nebo čaji.
Těsto
Zdobení
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Poté ovoce smíchejte se skořicí a lžící cukru.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a zbytkem cukru. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim olej.
Poznámka: Olej přidávejte za stálého šlehání směsi.
Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte mléko. Na závěr do tekutiny vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Mouku s práškem předem prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Polovinu těsta vlijte do formy na bábovku a pokryjte ji polovinou jablek, která zalijte druhou půlkou těsta. Povrch pokryjte druhou polovinou jablek a posypte plátky mandlí.
Tip: Pokud nemáte silikonovou formu na bábovku, předem ji vymažte tukem a vysypte moukou, aby se z ní upečená bábovka snadno vyndávala.
Jablkovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut. Poté ji nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem.
Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes