Jahodová zmrzlina s čokoládou - postup přípravy
Potěšte své hosty osvěžujícím dezertem s jemnou strukturou a úžasnou chutí. Jahodová zmrzlina s čokoládou je snadná na přípravu a vypadá luxusně.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do rendlíku, kde je smíchejte s vodou a rozmixujte.
Do jahod vmíchejte rozmačkaný banán s vaječnými žloutky, cukrem, kukuřičným škrobem a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Směs přelijte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, zakryjte ji potravinovou fólií.
V samostatné míse vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem, do směsi vmíchejte ricottu a vešlehejte smetanu. Směs smíchejte s jahodovým základem, nasekanou čokoládou a vzniklou hmotou naplňte formu.
Formu na zmrzlinu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji na 2 hodiny do mrazáku.
Tip: Jahodovou zmrzlinu s čokoládou servírujte ozdobenou šlehačkou a lístky máty. Dodáte tak pochoutce slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo

