Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový koláč s kakaem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jahodový koláč s kakaem - postup přípravy

Vynikající jahodový koláč podle receptu paní Heleny Vítkové Zvonkové ohromí nejen vás, ale i všechny vaše známé. Je perfektní ke snídani i jako svačina ke kávě.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Všechny suroviny kromě jahod smíchejte ve větší míse. Vymíchejte z nich hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Dortovou formu vymažte tukem a vysypejte moukou nebo ji vyložte pečicím papírem. Poté do ní těsto rovnoměrně nalijte.  

3. KROK

Na těsto ve formě poklaďte jahody či jiné libovolné ovoce dle vaší chuti. Vhodné jsou například borůvky, rybíz nebo maliny.

4. KROK

Ozdobený koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba 30 minut. Poté ho nakrájejte, případně pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů