Jak oloupat česnek snadno, rychle a bez zápachu na rukou? - postup přípravy
Česnek je hojně užívanou surovinou a obsahuje ho téměř každý recept na slané jídlo. Pokud už jste se ale dostali před výzvu oloupat víc stroužků česneku naráz, nejspíš jste zjistili, že se jedná o úkol velmi zdlouhavý, náročný a nepříjemný. A intenzivní odér vám na rukou často zůstane i celý týden. Naštěstí existuje jednoduchý a efektivní způsob, jak se loupání stroužků z paličky zhostit.
Ingredience
Super trik z Twitteru
Na sociální síti Twitter se objevil užitečný hack na loupání česneku způsobem, kterým můžete vyloupat celé hory stroužků, aniž byste se jich byť jen dotkli. Vaše ruce tak zůstanou bez česnekového odéru a práce vám půjde hladce jako po másle.
Jediné, co potřebujete, je palička česneku a krátký nožík, jehož ostří je spíše tupé než ostré. Podle recenzí lidí, kteří tento trik vyzkoušeli, platí, že čím kratší a tupější nůž použijete, tím lepších výsledků docílíte.
Jak oloupat česnek?
Vezměte celou paličku česneku a aniž byste ji loupali ze slupek, zabodněte ostří krátkého tupého nožíku doprostřed stroužku. Nakloňte ho lehce do strany, aby sám od sebe vyklouzl ze svého obalu. Pak napíchněte druhý a vylomte ho ze slupky směrem do uprázdněného prostoru po prvním stroužku.
A to je celé! Tímto způsobem pokračujte ve vyloupávání tak dlouho, dokud nezískáte tolik stroužků, kolik jich potřebujete.
As someone who makes a lot of Korean food, this is the best method for getting garlic peeled!
👌 pic.twitter.com/14GGJDQhRj— 𝖛𝖆𝖑 ⬜⬜🟥🟥⬜⬜ (@VPestilenZ) June 17, 2019
A co se vším tím česnekem?
Česnek naložený v soli
Ingredience:
- česnek – 500 g
- sůl – 150 g
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte lisem (případně semelte v mlýnku na maso) do hluboké misky. Přidejte sůl a společně obojí důkladně utřete vařečkou do homogenní pasty.
Připravte si čisté a vysterilizované zavařovací sklenice i s víčky, naplňte je česnekovou pastou se solí až po okraj a trochu ji upěchujte. Sklenice pevně uzavřete a uskladněte do lednice nebo do tmavého a studeného sklepa.
Není třeba sklenice zavařovat, díky soli se plíseň a hniloba česneku vyhne velkým obloukem. Pastu můžete použít třeba na pomazání langošů, anebo kamkoliv, kam patří česnek. Nezapomeňte pak pokrm nesolit.