Játra na česneku pečená v troubě - postup přípravy
Co zdravého a výživného připravit rodině k večeři? Vyzkoušejte recept na pekelně chutná játra připravená na česneku v troubě spolu s bramborami. Ušetříte čas a dojde ke spojení lahodných chutí, za které vám rodina poděkuje! Játra jsou nadto výborným zdrojem vitamínů A a B, železa, mědi a zinku, které přispívají k posílení obranyschopnosti těla. K tomu nestrávíte v kuchyni dlouhou dobu, recept je totiž raz dva hotový!
Ingredience
Oloupejte brambory škrabkou, nakrájejte na větší kousky a dejte vařit do osolené vody s kmínem, vařte kratší dobu než obvykle, asi 5 minut, poté přeceďte.
Nyní si nachystejte játra, která dokonale očistěte od šlach a vláken, povařte je asi 5 minut ve vodě v kastrůlku, sceďte a smíchejte s připravenými bramborami.
Směs nasypte na vymazaný plech nebo do zapékací nádoby.
Do hrnku nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek, papriku, oregano a majoránku a dobře promíchejte. Přelijte přes směs na plechu nebo pekáči. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 40 minut, pravidelně směs promíchejte, aby nedošlo k vysušení a polévejte výpekem.
Při přípravě tohoto receptu nemusíte používat pouze kuřecí játra. Výborně chutnají játra krůtí nebo husí. Počítejte s tím, že husí játra jsou tučnější. Vepřová nebo hovězí játra bývají zase tužší, proto je můžete povařit o pár minut déle. Do pekáčku můžete také přidat na kostičky nakrájenou slaninu, propečená slanina příjemně provoní játra i brambory, navíc se nevysuší během pečení. Aby nedošlo k vysušení, můžete také pekáček přikrýt hliníkovou folií a odkrýt až 5 minut před dopečením pro vytvoření zlatavé kůrčičky.