Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá čokoládová pěna s pistáciemi

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Jednoduchá čokoládová pěna s pistáciemi - postup přípravy

Rozmazlete chuťové pohárky svých hostů jednoduchou čokoládovou pěnou, která se doslova rozpouští na jazyku. Připravíte ji během pár minut, a to jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ze smetany odlijte asi 4 lžíce bokem do misky, kterou vložte do lednice – budete ji potřebovat později. Zbytek smetany přihřejte a smíchejte ji s vaječným žloutkem.

2. KROK

Poznámka: Smetanu do vaječného žloutku vmíchávejte postupně a za stálého šlehání. Pokud byste ji přidali rychle, žloutek by se mohl uvařit a srazit.

3. KROK

Do směsi přidejte čokoládové vločky a pokračujte v míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. 

Tip: Místo vloček můžete použít i nadrobno nakrájenou čokoládu. Čím menší kousky čokolády použijete, tím rychleji se rozpustí. Místo hořké čokolády můžete použít mléčnou nebo bílou čokoládu.

4. KROK

Zbytek smetany vyndejte z lednice a vyšlehejte ji dotuha. Následně ji opatrně vmíchejte do čokoládové směsi, kterou rozlijte do servírovacích sklenic. 

5. KROK

Jednoduchou čokoládovou pěnu vložte na několik hodin do lednice a poté ji servírujte ozdobenou nasekanými pistáciemi. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Happyfoodss

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů