Jednoduchá čokoládová pěna s pistáciemi - postup přípravy
Rozmazlete chuťové pohárky svých hostů jednoduchou čokoládovou pěnou, která se doslova rozpouští na jazyku. Připravíte ji během pár minut, a to jen ze 4 ingrediencí.
Na pěnu
Zdobení
Ze smetany odlijte asi 4 lžíce bokem do misky, kterou vložte do lednice – budete ji potřebovat později. Zbytek smetany přihřejte a smíchejte ji s vaječným žloutkem.
Poznámka: Smetanu do vaječného žloutku vmíchávejte postupně a za stálého šlehání. Pokud byste ji přidali rychle, žloutek by se mohl uvařit a srazit.
Do směsi přidejte čokoládové vločky a pokračujte v míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
Tip: Místo vloček můžete použít i nadrobno nakrájenou čokoládu. Čím menší kousky čokolády použijete, tím rychleji se rozpustí. Místo hořké čokolády můžete použít mléčnou nebo bílou čokoládu.
Zbytek smetany vyndejte z lednice a vyšlehejte ji dotuha. Následně ji opatrně vmíchejte do čokoládové směsi, kterou rozlijte do servírovacích sklenic.
Jednoduchou čokoládovou pěnu vložte na několik hodin do lednice a poté ji servírujte ozdobenou nasekanými pistáciemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Happyfoodss