Jednoduchá domácí sekaná - postup přípravy
Když se člověk chystá na cestování či výlet s rodinou, měl by mít u sebe pořádnou svačinu, která všechny zasytí. U této sekané si navíc i pochutnáte a cenově vás také nezruinuje.
Ingredience
Na pánvi rozehřejte menší množství rostlinného oleje a dejte na něj smažit cibuli, dokud nezesklovatí. Poté ji z pánve odeberte a vyčkejte, než vychladne. Do větší mísy dejte mleté maso dle vašeho výběru, okořeňte ho solí, granulovaným česnekem a cibulkou, přidejte i kečup a sójovou omáčku.
Dodejte ke směsi i osmaženou a vychladlou cibuli a strouhanku. Zároveň do ní rozklepněte vejce. Všechno ručně promíchejte, dokud se suroviny nespojí. Přesuňte maso do zapékací formy oválného tvaru, vytvarujte z něj sekanou a vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Nechejte sekanou péct cca 50 až 55 minut. Poté formu se sekanou vytáhněte, zabalte ji do alobalu a nechejte ji 15 až 20 minut vychladnout. Následně ji můžete podávat, dobrou chuť!