Jednoduchá jahodová zmrzlina ze Salka - postup přípravy
Jahodová zmrzlina ze Salka má velmi jemnou chuť a je osvěžující. K přípravě zmrzliny budete potřebovat pouze 2 ingredience a dezert budete mít hotový během pár minut.
Ingredience
Jahody vložte do nádoby od mixéru a zalijte je kondenzovaným mlékem. Směs důkladně rozmixujte a následně jí naplňte formu na zmrzlinu tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Po 1 minutě šlehání směs promíchejte a poté šlehejte dál přibližně 3–4 minuty.
Poznámka: V případě, že máte čerstvé jahody, vložte je na 1 hodinu do mrazáku, než je budete mixovat.
Formu uzavřete a vložte ji do mrazáku na 4–5 hodin, nejlépe ji tam nechte přes noc.
Poznámka: Před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji stát 15–20 minut.
Tip: Zmrzlinu servírujte ozdobenou lístky máty a čerstvými jahodami. Do poháru můžete navíc vložit trochu šlehačky, která zmrzlině dodá ještě jemnější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты