Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá jahodová zmrzlina ze Salka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Jednoduchá jahodová zmrzlina ze Salka - postup přípravy

Jahodová zmrzlina ze Salka má velmi jemnou chuť a je osvěžující. K přípravě zmrzliny budete potřebovat pouze 2 ingredience a dezert budete mít hotový během pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody vložte do nádoby od mixéru a zalijte je kondenzovaným mlékem. Směs důkladně rozmixujte a následně jí naplňte formu na zmrzlinu tak, jak to můžete vidět ve videu níže. 

Poznámka: Po 1 minutě šlehání směs promíchejte a poté šlehejte dál přibližně 3–4 minuty.

2. KROK

Poznámka: V případě, že máte čerstvé jahody, vložte je na 1 hodinu do mrazáku, než je budete mixovat.

3. KROK

Formu uzavřete a vložte ji do mrazáku na 4–5 hodin, nejlépe ji tam nechte přes noc. 

Poznámka: Před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji stát 15–20 minut.

4. KROK

Tip: Zmrzlinu servírujte ozdobenou lístky máty a čerstvými jahodami. Do poháru můžete navíc vložit trochu šlehačky, která zmrzlině dodá ještě jemnější chuť.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů