Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá křehká bublanina s ovocem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jednoduchá křehká bublanina s ovocem - postup přípravy

Dokonalý recept na křehkou bublaninu od paní Ireny Scholtzové si uložíte do paměti. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, budete ji chtít péct pravidelně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Tuk (můžete použít rozpuštěné máslo nebo olej, s olejem však bude bublanina vláčnější) vyšlehejte spolu s polovinou cukru. Přidejte žloutky i všechny ostatní suroviny. Těsto řádně promíchejte.

2. KROK

Vyšlehejte bílky a přidejte k nim i zbylý cukr. Směs opatrně vmíchejte do těsta.

3. KROK

Na hotovou bublaninu pokládejte libovolné ovoce, například jahody, třešně či rybíz, a pečte ji zhruba 20 minut v troubě předehřátě na 170 °C.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů