Jednoduchá křehká bublanina s ovocem - postup přípravy
Dokonalý recept na křehkou bublaninu od paní Ireny Scholtzové si uložíte do paměti. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, budete ji chtít péct pravidelně.
Ingredience
Tuk (můžete použít rozpuštěné máslo nebo olej, s olejem však bude bublanina vláčnější) vyšlehejte spolu s polovinou cukru. Přidejte žloutky i všechny ostatní suroviny. Těsto řádně promíchejte.
Vyšlehejte bílky a přidejte k nim i zbylý cukr. Směs opatrně vmíchejte do těsta.
Na hotovou bublaninu pokládejte libovolné ovoce, například jahody, třešně či rybíz, a pečte ji zhruba 20 minut v troubě předehřátě na 170 °C.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.