Jednoduché kávové řezy - postup přípravy
Tento dezert, který si nechají líbit všichni závisláci na kofeinu, ale zachutná i všem ostatním, protože skvěle kombinuje chuť hořké kávy a sladké a nadýchané náplně se šlehačkou. Připravit kávové řezy navíc není složité, horší je, že zmizí okamžitě a budete muset upéct další.
Těsto
Kávový krém
Šlehačka
Hrnec postavte na sporák, přilijte 600 mililitrů mléka, přisypejte 4 lžíce cukru a 1 lžíci instantní kávy. Poté vsypejte obsah dvou balení pudinků. Zvyšte ohřev a za stálého míchání uvařte hustý pudink. Povrch pudinku přikryjte potravinovou folií a odložte jej vychladnout při pokojové teplotě.
Nyní je čas na těsto. Připravte dostatečně hlubokou misku, do které rozklepněte všechna vejce a přisypejte moučkový cukr. Vyšlehejte pomocí ručního mixéru. Tři lžičky rozpustné kávy vmíchejte do teplé vody, přilijte k vajíčkům a opět dokonale promíchejte mixérem. Přilijte olej a opět prošlehejte. Do směsi prosejte mouku, přisypejte balení prášku do pečiva a kakao. Ještě jednou dokonale prošlehejte. Hluboký plech o velikosti cca 25 x 35 cm vymažte máslem, vysypte moukou nebo krupicí a těsto do něj vylijte. Pečte asi 25–30 minut v předem vyhřáté troubě na 175 °C. Po upečení nechte vychladnout.
Připravte si hlubokou mísu. Do té vložte máslo, přisypejte 3 lžíce moučkového cukru a 2 lžičky instantní kávy. Vyšlehejte pomocí ručního mixéru do hladka. Současně prošlehejte zchladlý pudink. Postupně přidávejte pudink do máslové směsi a šlehejte. Na závěr prošlehejte přidanou kysanou smetanu.
Náplň rozetřete na korpus. Dejte na hodinu chladit. Šlehačku vyšlehejte do tuha a potřete vrchní vrstvu. Po zchladnutí do druhého dne v chladničce můžete podávat.