Jednoduché koláčky bez másla - postup přípravy
Pečení může být složité, ale také extrémně jednoduché. My se podíváme na druhý příklad. Na jednoduché koláčky, na jejichž přípravu není potřeba ani máslo. Přesto je výsledek naprosto dokonalý.
Ingredience
Do mísy postupně přidávejte jednotlivé potřebné ingredience. Nejprve rozklepněte dvě vejce, ke kterým přisypte cukr. Vezměte metličku nebo ruční šlehač a důkladně promíchejte vajíčka s cukrem, dokud se bílky se žloutky nepropojí a dokud se cukr důkladně nerozpustí. V této fázi přidejte do základu těsta na koláčky také olej. A pokračujte v důkladném míchání a šlehání, dokud směs nezačne mírně houstnout.
Do lehce hustší směsi přidejte také mléko a opět důkladně promíchejte. Dále přidejte také vanilin a na závěr mouku. Tu přidávejte postupně, prosátou a pozvolna ji do základu vmíchávejte. Je třeba vytvořit těsto, které bude bez hrudek a bude mít jednotnou, spíše pevnější, ale stále určitým způsobem tekutou konzistenci. Tu lze upravit buď přidáním další mouky, nebo naopak mléka.
Část těsta, několik lžic dejte stranou a vložte do menší mísy. Právě do této části přidejte kakao a také trochu mléka na zjemnění. Důkladně promíchejte a získáte druhou část potřebného těsta. Nyní už stačí vzít si formu, která se běžně používá na muffiny. Může být buď silikonová, nebo klasická, kde se použijí košíčky, které by měly zamezit připálení.
Do formy následně vkládejte těsto. Do každé formy následně přijdou zhruba dvě plné lžíce základního, tedy světlého těsta. Když jsou všechny formičky plné, vezměte cukrářský kornout a naplňte ho druhým těstem. To aplikujte do formiček a vytvářejte různé ornamenty. Hotový připravený základ dortíků může zamířit do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Bude stačit jenom 25 minut a vznikne pochoutka, kterou si rozhodně zamilujete.