Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šunkofleky s uzeným masem a kyselou okurkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Šunkofleky s uzeným masem a kyselou okurkou - postup přípravy

Šunkofleky jsou oblíbeným pokrmem mnoha lidí a není divu, protože do nich můžete přidat své oblíbené ingredience, jako je třeba smažená cibulka, sušená rajčata nebo vejce natvrdo. O svůj recept se s námi podělila paní Lucie Vachová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Uzené maso vložte do hrnce s vodou a vařte ho asi 20 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zchladnout. Vodu, ve které se vařilo maso, nevylévejte. Nasypte do ní fleky, osolte a vařte je asi 10 minut.

2. KROK

Uvařené fleky sceďte a nechte mírně vychladnout. Uzené maso natrhejte nebo nakrájejte na menší kostky a přidejte ho k těstovinám. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

3. KROK

Fleky s masem přendejte do pekáče vymazaného máslem a vložte ho do předem vyhřáté trouby. Těstoviny pečte zhruba 15 minut při teplotě 180 °C.

4. KROK

V mléku rozkvedlejte vejce a dochuťte je solí a pepřem. Pekáč vyjměte z trouby a nalijte do něj dochucená vajíčka. Opět vložte do trouby a pečte dalších 15 minut při stejné teplotě. Po upečení ihned servírujte s kyselou okurkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů