Jednoduchý a rychlý čokoládový dort, který si vychutnáte - postup přípravy
Velmi jemný, nadýchaný a středně sladký dort ze tří vrstev zní možná složitě, ale vůbec to tak není. Sušenkový základ, tvarohový krém i čokoládové zdobení připravíte během chvilky a vychutná si ho celá rodina i hosté, kteří k vám přijdou na návštěvu.
Korpus
Krém
Na ozdobu
V první řadě si připravte základ. Sušenky nalámejte na kousky a rozdrťte kuchyňským robotem. Poté je přeneste do větší mísy. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a lžící promíchejte. Díky tomu získáte drobivé těsto. Poté přidejte lžíci mléka a znovu promíchejte. Získáte vlhkou konzistenci těsta, které bude dobře držet tvar.
Vezměte formu s odnímatelným dnem a vyložte ji pečicím papírem nebo plátem acetátu. Nasypejte do ní vlhké drobivé těsto. Rovnoměrně rozložte a důkladně přitlačte dnem sklenice tak, abyste získali vrstvu o tloušťce asi 1-2 cm. Takto připravený základ vložte do lednice.
Nyní si připravte lahodný krém. Do mísy vložte sýr a jogurt (nebo zakysanou smetanu). Promíchejte obě suroviny mixérem, abyste získali krémovou a tuhou směs. Do samostatné mísy přidejte máslo o pokojové teplotě, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost a mixujte asi 2-3 minuty. Tuto směs přidejte do smetany a pokračujte v míchání, dokud se suroviny nespojí.