Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý a rychlý čokoládový dort, který si vychutnáte

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Jednoduchý a rychlý čokoládový dort, který si vychutnáte - postup přípravy

Velmi jemný, nadýchaný a středně sladký dort ze tří vrstev zní možná složitě, ale vůbec to tak není. Sušenkový základ, tvarohový krém i čokoládové zdobení připravíte během chvilky a vychutná si ho celá rodina i hosté, kteří k vám přijdou na návštěvu.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte základ. Sušenky nalámejte na kousky a rozdrťte kuchyňským robotem. Poté je přeneste do větší mísy. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a lžící promíchejte. Díky tomu získáte drobivé těsto. Poté přidejte lžíci mléka a znovu promíchejte. Získáte vlhkou konzistenci těsta, které bude dobře držet tvar.

2. KROK

Vezměte formu s odnímatelným dnem a vyložte ji pečicím papírem nebo plátem acetátu. Nasypejte do ní vlhké drobivé těsto. Rovnoměrně rozložte a důkladně přitlačte dnem sklenice tak, abyste získali vrstvu o tloušťce asi 1-2 cm. Takto připravený základ vložte do lednice.

3. KROK

Nyní si připravte lahodný krém. Do mísy vložte sýr a jogurt (nebo zakysanou smetanu). Promíchejte obě suroviny mixérem, abyste získali krémovou a tuhou směs. Do samostatné mísy přidejte máslo o pokojové teplotě, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost a mixujte asi 2-3 minuty. Tuto směs přidejte do smetany a pokračujte v míchání, dokud se suroviny nespojí.

4. KROK

Získaný krém naneste na ztuhlý základ ze sušenek a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou.

5. KROK

V poslední fázi nasekejte nožem nebo nastrouhejte čokoládu a vytvořte z ní třetí vrstvu tohoto úžasného dezertu. Rovnoměrně ji rozložte a takto připravený dezert vložte alespoň na 2-3 hodiny do lednice, aby krém dokonale ztuhl. Poté odstraňte formu a vychutnejte si čokoládový dort.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů