Jednoduchý čokoládový dezert - postup přípravy
Dokonalý dezert je ten, který připravíte snadno, rychle a také levně, přesto však jeho chuti nich nechybí. Přesně taková je i tato lahodná čokoládová pochoutka, kterou připravíte snadno a pouze ze tří základních surovin. Pokud tedy máte v šuplíku čokoládu, máte napůl vyhráno a od naprosté lahůdky vás dělí jen pár minut. Navíc se jedná o tak jednoduchý recept, že si s ním hravě poradí i naprostý začátečník.
Ingredience
Nejprve si vezměte malý, nebo středně velký hrnec či kastrol, do kterého nalijete požadované množství mléka o pokojové teplotě. Pokud však toužíte po větší či menší porci, jednoduše změňte poměry jednotlivých surovin. Do mléka poté nasypte škrob a hrnec dejte na sporák, kde za stálého míchání škrob rozpusťte.
Když mléko začne vřít, přidejte do hrnce také nalámané či nakrájené kousky čokolády a opět za stálého míchání nechte směs zhoustnout. Pozor si však dejte na její připálení nebo možný vznik hrudek, a proto se skutečně pečlivě věnujte míchání. Když máte poté celý čokoládový krém hustý a vláčný, sejměte hrnec z plotny.
Na závěr nechte celou směs mírně vychladnout a poté celý obsah hrnce rovnoměrně rozlijte do jednotlivých misek, které jste si připravili předem. Nechte zcela vychladnout a poté misky dejte do lednice, kde čokoládová směs hezky ztuhne a získá požadovanou konzistenci a také pravý tvar, který je pro podávání potřeba.
Před samotným servírováním poté dezert z misky opatrně vyklopte na talíř a libovolně ozdobte. Dokonale se hodí například čerstvá domácí šlehačka, jogurt či zmrzlina. Stoprocentně však zabodujete také čerstvým ovocem nebo mírně kyselým džemem, který vytvoří dokonalý chuťový kontrast. Poté přidejte pouze čerstvý lístek máty či meduňky a máte hotovo. Dobrou chuť!