Jednoduchý recept na chutné dezertové kornouty, kterými okouzlíte každého, kdo je okusí - postup přípravy
Ať už se připravujete na rodinnou či pracovní oslavu, piknik či jakoukoliv jinou událost, zkuste všechny zúčastněné překvapit jednoduchým ale zato dokonalým dezertem. Jedná se o domácí dezertové kornouty, které zaručeně ohromí každého, kdo je okusí. Navíc se ale jedná o skutečně nenáročný a rychlý recept, který sedne i všem začátečníkům.
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravte středně velkou mísu, ve které smícháte teplé mléko společně s cukrem, vejci, droždím a špetkou soli. Vše řádně promíchejte a poté pomalu prosejte mouku. Tu řádně vmíchejte do připravené směsi a vytvořte husté, lepivé a poddajné těsto. To vytvaruje do rovnoměrného kulatého tvaru a celou místu zakryjte víkem nebo potravinářskou fólií a umístěte ji na teplé místo. Ideálně k topení nebo na slunný parapet. Tam nechte těsto růst asi 30 minut.
Poté z těsta vytvarujte 10 rovnoměrně stejných částí, ze kterých opět vytvořte kuličky. Když je máte hotové, vyválejte z nich přibližně 4-5 milimetrů tenké kulaté placky. Poté si v další nádobě smíchejte škrob společně s rozpuštěným máslem a tuto směs naneste na vyválené placky těsta.
Takto potřené placky jednoduše uložte na sebe a poté stočte, čímž vytvoříte roládu. Tu poté nakrájejte na kousky široké zhruba 5 cm. Jemně oddělte jednotlivé vrstvy a takto připravené těsto uložte do malé sklenice, kde z něj vytvoříte tzv. trychtýř.
Ten poté naplňte čokoládou, džemem, ovocem nebo čímkoliv, co máte rádi. Nakonec celý trychtýř jednoduše uzavřete spojením všech konců a takto vytvořené kornouty opečte dozlatova na rozpáleném oleji. Na závěr posypte cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip: Kornouty se dokonale hodí také v otevřené verzi, do které poté jednoduše nadávkujete zmrzlinu, čerstvé ovoce nebo opět cokoliv, na co máte chuť. Také je můžete ozdobit rozpuštěnou čokoládou a vytvořit tak dokonalou pochoutku.