Jemná čokoládová pěna - postup přípravy
Tento lehký čokoládový dezert se hodí na jakoukoliv příležitost, potěší nejen vás samotné, ale například i vaši rodinu a přátelé, kteří zavítají na návštěvu. Je velmi jemný, lehký a na jazyku se rozplývající. Nebudete chtít přestat jej pojídat. Je jisté, že v lednici se dlouho neohřeje a zmizí raz dva. Přesvědčte se o jeho výjimečnosti! Příprava není nikterak zdlouhavá a zvládne ji i začátečník.
Ingredience
Želatinu namočte do trochy mléka a nechte ji nabobtnat. Mezitím si najemno nasekejte hořkou čokoládu a vložte ji spolu s cukrem a kakaovým práškem do rendlíku. Přilijte k směsi mléko a na mírném plamenu suroviny rozpouštějte.
Pak vypněte plotnu a do čokoládové hmoty přilijte rozpuštěnou a nabobtnalou želatinu. Dobře promíchejte, aby byla směs homogenní a nebyly v ní hrudky.
Poté ji nechte vychladnout. Následně si v jiné míse smíchejte metličkou smetanu s cukrem, a nakonec přidejte i vychladlou čokoládovou hmotu.
Dobře propojte mícháním. Hotovou směs přelijte do plastové formy a dejte do lednice ztuhnout alespoň na dvě až tři hodiny.
Ztuhlou a chlazenou čokoládovou pěnu vyklopte z plastové nádoby na větší talíř, nebo prkénko a posypte kakaovým práškem. Podávejte například s čerstvými jahodami, nebo borůvkami. Pokud budete chtít recept vylepšit, je možné propojit čokoládovou pěnu společně s plátky sušenek. Ty dodají zákusku zase jinou strukturu a chuť. Tento dezert je ideální na letní party, či jiná setkání v letních měsících. Zachutná všem!