Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné, křupavé a nádherné sušenky v podobě růže potěší každého

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jemné, křupavé a nádherné sušenky v podobě růže potěší každého - postup přípravy

Velmi aromatické a chutné sušenky potěší na duši každého z nás. Vyzkoušejte dnešní recept a ověřte si, jak jste v kuchyni zruční. Pokud se vám to podaří, získáte krásné růžičky, které budou krásně vypadat a úžasně chutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Měkké máslo o pokojové teplotě, cukr, vanilkový cukr a špetku soli smíchejte a šlehejte 3-4 minuty mixérem na vysoké otáčky. Vzniknout vám musí homogenní, nadýchaná a bělavá směs. Do této směsi přidejte sladký tvaroh a míchejte po dobu další 1 minuty. Následně přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vypracujte měkké, nelepivé těsto, se kterým budete moci dále jednoduše pracovat. Pokud se vám nedaří dát všechny ingredience dohromady, přidejte do těsta 2 čajové lžičky mléka. Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut do lednice.

2. KROK

Poté ho rozdělte na 2 stejné díly. Pracovní desku posypejte moukou a každý kus těsta vyválejte na tenký plát. Nyní si vezměte kulaté vykrajovátko nebo sklenici a vykrojte z těsta kolečka.

3. KROK

Částečně překryjte vždy tři kolečka a poté je srolujte do válečku. Tento váleček rozřízněte nožem na polovinu v příčném směru (ne podélně). Získaný tvar položte řezem dolů na pracovní desku. Takto získáte krásné růžičky.

4. KROK

Tímto způsobem pokračujte, dokud budete mít kolečka, ze kterým růžičky vytvářet. Z připraveného těsta získáte poměrně velké množství sušenek, což je velmi dobrá zpráva. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Sušenky vyskládejte na plech a nechte mezi nimi mezery, aby se vám nespekly dohromady. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 minut, dokud nebudou sušenky hotové.

5. KROK

Nechte je vychladnout a poté naservírujte na talíř. Pokud chcete, můžete je zasypat moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů