Jemný mrkvový piškot s jablky - postup přípravy
Mrkev se hodí nejen do slaných pokrmů, ale i do dezertů. Zejména v piškotových těstech je skvělá. Vyzkoušejte následující recept a nebudete litovat. Mrkvový piškot s jablíčky vás i celou vaši rodinu nadchne.
Ingredience
Nejprve si oloupejte pečlivě mrkve a rozmixujte je najemno v mixéru. Pak je přesuňte do velké mísy a přidejte k nim vejce, slunečnicový olej, krupicový cukr, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte.
Vytvořte hladké těsto polotekuté konzistence. To vlijte do plechu vymazaného máslem a vysypaného moukou.
Na povrch vyskládejte očistěná a na čtvrtky pokrájená jablíčka a dejte péct do trouby na cca půl hodiny při teplotě 180 °C.
Upečený mrkvový piškot s jablky vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte po zchladnutí. Skvělý bude dezert například se zakysanou smetanou, sladkým tvarohem nebo kopečkem šlehačky. Piškot si vychutnejte s dobrou kávou, kakaem, nebo čajem. Přejeme dobré chutnání.
Tipy na závěr
Kromě jablíčka můžete použít i hrušky, švestky, nebo rozinky. Na dochucení jablíček pak bude perfektní i mletá skořice. Z upečeného mrkvového piškotu můžete vcelku jednoduše připravit i lahodný narozeninový dort. Jen přiděláte více těsta. Hodit se do něj bude například náplň z mascarpone a moučkového cukru či ze šlehačky. Skvěle doplní korpus z mrkví i jemně mleté lískové nebo vlašské oříšky v náplni i na ozdobu dezertu. Mrkvový dortík nejen, že všem zachutná, ale také skvěle vypadá díky své oranžové barvě.