Jogurtové lívance s jablky - postup přípravy
Pokud má být den úspěšný a produktivní, je potřeba jej začít pořádnou a chutnou snídaní. A to třeba v podobě těchto lahodných a sladkých lívanců, jejichž chuť je dokreslena ovocným nádechem jablek.
Ingredience
Jablka oloupejte, rozkrojte na poloviny a vykrojte z nich stopky a jádřinec. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, dvě lžíce oleje a vyšlehejte. Přidejte jogurt a znovu zašlehejte, poté totéž proveďte s vanilkovou pastou. Přimíchejte do směsi prosetou mouku a prášek do pečiva.
Nakonec do těsta nastrouhejte jablka, dochuťte skořicí a cukrem a promíchejte. Na pánvi rozpalte dvě lžíce rostlinného oleje a lžící na ní vytvarujte z těsta lívance. Smažte je z každé strany dozlatova a na závěr posypejte moučkovým cukrem. Poté podávejte s libovolným džemem. Dobrou chuť!