Jogurtové lívanečky s jablky - postup přípravy
Velmi jednoduchý smažený dezert z jediného jablka a pár dalších levných surovin se přesně hodí pro sychravé podzimní dny, kdy vás doslova sžírá chuť na něco dobrého. Tyto lívanečky jsou v mžiku hotové a nestojí téměř žádné peníze ani čas.
Ingredience
Jablko oloupejte, rozkrájejte ho na čtvrtky a vykrojte z něho jádřinec. Čistou dužninu nastrouhejte na hrubém struhadle. Do misky vyklepněte jedno vejce, zasypejte ho cukrem a obojí vyšlehejte metličkou dohladka.
Když se cukr ve vajíčku úplně rozpustí, přilijte do směsi bílý jogurt a opět přísady dobře promíchejte. Do vzniklé směsi přidejte nastrouhaná jablka a ostrouhanou kůru z jednoho citrónu. Stěrkou vše jemně zamíchejte, aby se jablka úplně obalila jogurtovou směsí. Nakonec do těsta prosejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a zadělejte husté těsto.
Pánev postříkejte trochou rostlinného oleje, který rozehřejte na sporáku. Lžící odebírejte kousky jablkového těsta a vytvářejte z něho v pánvi malé placičky, které smažte po obou stranách dozlatova.
Po dosmažení lívanečky vyskládejte na talíř. Smíchejte moučkový cukr s mletou skořicí, touto směsí přes jemné sítko posypejte povrch lívanečků a podávejte.
Videopostup krok za krokem