Jogurtový dort s broskvemi - postup přípravy
Nemusíte být vyučený cukrář, abyste pro své blízké dokázali vytvořit lahodný dort, jenž se bude rozplývat v ústech při každém soustu. Tento recept je toho, díky své jednoduché přípravě, důkazem.
Těsto
Náplň
Na ozdobu
Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a těsto do ní naneste. Rovnoměrně jej rozprostřete a zatlačte lžicí či sklenicí. Uložte do lednice na později. Broskve oloupejte, vypeckujte a nakrájejte je na menší kostičky.
Rozmixujte jich 150 gramů na pyré. Želatinové plátky mezitím zalijte studenou vodou a chvíli je nechejte nasáknout. Smetanu ke šlehání vyšlehejte a za snížené rychlosti šlehače do ní zašlehejte moučkový cukr, jogurt, kondenzované mléko a broskvové pyré.
Želatinové plátky vytáhněte z vody, dejte je do hrnce a za stálého míchání na mírném ohni je rozpusťte v želatinu. Tu poté nalijte do náplně a opět šlehejte. Přidejte zbylé kousky broskví a promíchejte. Vzniklou naplň naneste na vychlazené těsto ze sušenek, rovnoměrně rozprostřete a nechejte zatuhnout v lednici alespoň na 4 hodiny.