Jogurtový koláč s drobenkou à la Suflé - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na dokonalý nedělní dezert, vyzkoušejte tento jogurtový koláč s drobenkou à la Suflé. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ho i úplný začátečník.
Na těsto
Na jogurtovou náplň
Do mísy vložte žloutky, přidejte do nich cukr a směs pomocí metličky vyšlehejte do lehce nadýchané pěny. Poté do něj vlijte vychladlé rozpuštěné máslo.
Směs krátce promíchejte a poté do ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Ze směsi poté pomocí rukou vytvořte drobenku.
Do jiné mísy nalijte bílky a přidejte k nim špetku soli. Postupně do něj přisypávejte cukr a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
Do vyšlehaného sněhu přidejte bílý jogurt, vanilkový cukr a vše pečlivě promíchejte. Poté do něj vmíchejte hladkou mouku.
Polovinu těsta přendejte do formy vyložené pečicím papírem a pomocí sklenice ho upěchujte. Poté na něj nalijte jogurtovou náplň, uhlaďte ji a posypte ji zbylou drobenkou.
Formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte 35 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout.
Drobenkový koláč nakrájejte a servírujte ho. Podávat ho můžete samotný nebo s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.