Jogurtový koláč s meruňkami a drobenkou - postup přípravy
Tento jogurtový koláč podle receptu od paní Lenky Sedláčkové je jedním z těch nejjednodušších, jaké si doma můžete připravit. Potřebujete na něj minimum ingrediencí, které stačí prostě jen smíchat a upéct.
Ingredience
Na drobenku
Do misky vyklepněte dvě vejce, přisypejte k nim cukr a obojí vyšlehejte do husté a bělavé pěny, do které postupně zašlehejte tři kelímky bílého jogurtu. V jiné misce smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs postupně prosévejte do jogurtové směsi.
Hotové těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Meruňky vypeckujte, rozkrojte je na poloviny a vyskládejte je na povrch těsta. V misce smíchejte změklé máslo s cukrem a polohrubou moukou na drobivou směs. Tou posypejte koláč a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct na asi 30 minut.
Po dopečení koláč nechte vychladnout. Nakrájejte ho na porce, podle potřeby jej zasypejte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.