Kachní prsa na pomerančích a jablkách s bylinkami - postup přípravy
Chuť kachního masa skvěle ladí dohromady s ovocem. Vyzkoušejte kombinaci s jablky, pomeranči a čerstvými bylinkami podle receptu od paní Marie Audrlické.
Ingredience
Jablka omyjte, zbavte je jádřince a nakrájejte je na čtvrtky, které vhoďte do pekáče, kde z nich vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Kachní prsa i s kůži očistěte, po obou stranách je osolte, popřípadě opepřete a okmínujte a položte je na vrstvu jablek.
Pomeranč důkladně vydrbejte (nejlépe použijte ovoce v BIO kvalitě) a i s kůrou ho nakrájejte na tenké kulaté plátky, které vyskládejte na kachní prsa i do jejich okolí. Nakonec přidejte pár větviček čerstvých bylinek, vše podlijte trochou vody, pekáč zakryjte a pečte vše asi 60 minut. Poté odklopte víko pekáče a nezakrytá kachní prsa pečte ještě dalších 20 až 30 minut, dokud se na povrchu nevytvoří krásně červená a křupavá kůrčička.
Tuk se z kachních prsou vypeče a rozpečené ovoce vytvoří lahodnou omáčku. Po dopečení kachnu naporcujte a podávejte přelitou omáčkou spolu s opečeným bramborem či jinou vaší oblíbenou přílohou.