Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový koláč s třešněmi a drobenkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kakaový koláč s třešněmi a drobenkou - postup přípravy

Kakaový koláč s třešněmi je dokonalým spojením vláčného těsta, šťavnatého ovoce a křupavé krusty. Pochoutka je skvělou volbou ke snídani i odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte jogurt, mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

V samostatné míse smíchejte změklé máslo s moukou, cukrem a vytvořte drobenku. Kakaové těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, který předem pomažte trochou oleje.

3. KROK

Těsto pokryjte třešněmi, ty zasypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení nechte dezert zcela vychladnout. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude kakaový koláč s třešněmi lépe stravitelný.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů