Kakaový koláč s třešněmi a drobenkou - postup přípravy
Kakaový koláč s třešněmi je dokonalým spojením vláčného těsta, šťavnatého ovoce a křupavé krusty. Pochoutka je skvělou volbou ke snídani i odpolední kávě.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na vymazání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte jogurt, mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
V samostatné míse smíchejte změklé máslo s moukou, cukrem a vytvořte drobenku. Kakaové těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, který předem pomažte trochou oleje.
Těsto pokryjte třešněmi, ty zasypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení nechte dezert zcela vychladnout.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude kakaový koláč s třešněmi lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВІКА -Простые Рецепты

