Kandované dýňové kostky s ořechy - postup přípravy
Kandované dýňové kostky jsou zdravější alternativou k tradičním dezertům. Výhodou pokrmu je, že ho můžete použít také jako přílohu k masu nebo ho přidat do salátu.
Ingredience
Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na větší kousky, které vložte do hrnce, vhodného k pečení v troubě. Dýni zasypte cukrem a nechte ji, pod pokličkou, odpočívat přes noc.
Poznámka: Díky tomuto postupu dosáhnete lepších výsledků, protože dýně, pustí přes noc přebytečnou vodu.
Na druhý den položte hrnec s dýní na sporák a vařte ji, pod pokličkou, na středním plameni po dobu 30–45 minut.
Poznámka: Doba vaření je závislá na typu a velikosti dýně. Měla by být uvařená doměkka.
Po uvaření vložte dýni do předehřáté trouby na 200 °C a pečte ji 15–20 minut. Po upečení nechte dýni volně zchladnout a ozdobte ji nasekanými ořechy.
Tip: Kandované dýňové kostky můžete servírovat jako zdravou alternativu dezertu. Můžete ji také použít jako přílohu k hlavnímu chodu nebo ji přidat do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Bir Kavanoz Kekik